17.10.14

Tossutellen

Tarvitsin uudet pehmeät harjoitustossut balettitunneille. Vanhat Blochin tossuni olin paikannut kangasteipillä sisältä ja ulkoa, mutta siinä vaiheessa kun paikoissakin on reiät on korkea aika hankkia uudet! Olisin halunut samat samaa mallia (Bloch Pro Arch), ja etenkin samaa ihonväristä flesh-sävyä, mutta tossua ei ollut tuossa yhdistelmässä enää saatavilla. Tykkään rusehtavan sävyisestä kankaasta koska en pidä sukkiksia tossujen sisällä. Kun tossun väri natsaa jalan kanssa, nilkan linja on kauniimpi. Jep, olen aika nirso tossujen suhteen. Ja ihan pikkasen turhamainen.

Kävin sitten Piruetin liikkeessä kyselemässä Sanshoja (malli Pro1), mutta heillä oli ainoastaan vaaleanpunaisia. Olisin voinut tilata tossuni myös verkkokaupasta, mutta tällä kertaa en halunut maksaa ylimääräistä toimituskuluista. Netistä kannattaa tilata useampi tuote kerrallaan, ja halusin kuitenkin vain noi tossut. Sanshan Pro1 -mallissa on toisinaan myös laatuongelmia: huonossa lykyssä päkiän ja varpaitten välinen kangas on muhkurainen. Siksi tossua on parempi sovittaa myymälässä. Suomen Tanssitarvikkeesta olen ennenkin hankkinut tarvikkeita, ja heillä on ollut myös muita Helsingin liikkeitä parempi valikoima Blochin tossuissa. Joten sinne.

Tätä ennen Suomen Tanssitarvike oli kiinnittänyt huomiota mun facebook-päivitykseen (7.10.2014), jossa harmittelin reikäisiä tossujani ja tiukkaa budjettiani: "Dancing on a tight budget can really take the fun out of dance wear, you know? Seriously, if anyone would like me to try out & review anything (slippers, tights, leos), I would be more than happy to oblige!! :)" He ottivat yhteyttä ja kysyivät josko olisin kiinnostunut pienimuotoisesta yhteistyöstä. Sovimme tapaamisen ja yhdistin tossunhakureissuni samaan kertaan. En vielä tiennyt mitä tämä yhteistyö pitäisi sisällään, pitäisikö esimerkiksi testata joitain uutuuksia ja kirjoittaa näistä arviot vai mitä... Tapaaminen oli kuitenkin hyvin myönteinen ja antoisa, ja katsoin että yhteistyö sopii sekä mulle että blogin henkeen.


Sain siis valita vapaasti erän tuotteita testattavaksi, ja saisin kirjoittaa arvioni vapaasti ilman mitään ennakkoluentaa tai editointia heidän osaltaan. Jos en pitäisi jostain tuotteesta, saisin huoletta postata vaikka murska-arvion. Muuhun en edes suostuisi. En pidä tätä blogia pelkästään omaksi huviksi, vaan myös toisten baletin harrastajien iloksi ja hyödyksi. Tulossa on siis muutama tuotearvio balettivermeistä, ja onpa tulossa myös tarjous Balettikassin lukijoille!

So Dança SD16, koko 5 1/2 (tai 38,5 - 39). Leveys: C. 

Sovitin pehmeistä tossuista paria tuttua mallia, mutta päädyin lopulta ihan uuteen tossuun: So Dançan stretch-kankainen SD16. Tossuissa on valmiiksi ommeltut kuminauhat, elastinen reunus kiristysnauhan sijan ja venyvä kangas. Blochin vastaavat mallit ovat tuntuneet turhan napakoilta jaloissani, mutta tämä on super mukava. Reuna ei paina, ja tossu istuu todella hyvin ilmankin kiristysnauhan tarjoamaa säätövaraa. Sovitin kahta kokoa, ja ero ei ollut suuri, etenkin kun kangas venyy hieman. Nahkapala päkiän alla on riittävän leveä, eikä seistessä tunnu minkäänlaista muhkuraa jalan alla. Tuntuma lattiaan on todella hyvä. Kaiken lisäksi tossut ovat käyttövalmiit, mitään kuminauhoja ei tarvitse ommella!

Tosin juuri tuo helppous voi olla myös haittapuoli: jos kuminauhat ovat omaan jalkaan liian kireät, pelivaraa ei ole. Olen viikon aikana ehtinyt käyttää So Dançan tossuja viidellä tunnilla ja totesin että vasempaan jalkaan kuminauha on vähän liian napakka, ja liian ylhäällä. Mulla on ollut vasemmassa nilkassa jänneongelmia, ja jalka on siksi varmaan herkempi. Tossujen valmistaja voisikin jättää kuminauhoihin muutaman ylimääräisen sentin, niin kukin tanssija voi tarvittaessa säätää kireyden ja kiinnityskohdan itselleen sopivaksi. Voisin tietenkin purkaa sopivan pituiset nauhat vanhoista tossuista, ja kierrättää näihin uusiin. Ylimääräistä vaivaa, mutta pidemmän päälle järkevää. Siitä huolimatta tossu oli tosi hyvä löytö, ja taidan pysyä tässä mallissa toistaiseksi. Ai niin: tällä kertaa piti tyytyä perinteiseen vaaleanpunaiseen, mutta nuden väriset ovat jo tilauksessa!