23.7.12

Satoi tai paistoi

Oikeasti, minne tämä kesä on hurahtanut? Säitten puolesta ei tunnu siltä että se olisi edes alkanutkaan! Viime kesänä saatiin hikoilla helteessä, ja nyt tanssitaan sateessa.. Siitä tulikin mieleen tämä: "Life isn’t about waiting for the storm to be over, it’s about learning how to dance in the rain.” Aina elämä ei voi olla ruusuilla tanssimista, mutta tanssista saa ihmeesti voimia - satoi tai paistoi!

Tämä ovi käy tiuhaan myös kesällä!

Tajusin just että tanssikouluni kesälukkari lähenee jo loppuaan, enää kolme viikkoa syyskauden alkuun. Ja taas ihmettelen ajankulun nopeutta! Ehkä siksi koska olen tanssinut koko kesän, ilman mökki- tai matkataukoja. Olisin kyllä halunut lähteä reissuun, mutta erinäisistä syistä johtuen budjetti ei anna tänä vuonna periksi. Harmittais kyllä paljon enemmän jos ei olisi noita balettitunteja! Ja Helsinki on nyt muutenkin kiva kesäkaupunki.

Mun kesän tanssilukkari on ollut kevyempi kuin yleensä. Balettia vain neljä kertaa viikossa, eikä mitään tuplasettejä. Neljä kertaa ei ehkä kuulosta vähäiseltä, mutta ennen kevätnäytöstä mulla oli treenejä kuutena päivänä viikossa (harjoitukset viikonloppuisin). Ja kolmena päivänä kahdet tunnit (90 min + 60 min) putkeen. Siihen verrattuna kesätunnit ovat kuin puistossa kävelisi! Maanantaisin käyn siis jatko2-tunnilla, tiistaina on vuorossa J3, keskiviikkona on tarjolla vain J1:stä, torstain on taukopäivä ja perjantaina taas J3-taso. Pointea ei ole kesäisin lainkaan, mutta olen tehnyt osan J1-tunnista kärjillä. Tanko menee ihan hyvin, ja keskellä myös hitaammat sarjat. Mutta liikkuvat diagonaalit joissa on esim nopeita chaînéita kaiken muun ohella - se on mulle vielä liian vaikeata! Siinä vaiheessa olenkin vaihtanut äkkiä pehmeisiin tossuihin. Uudet ja liian haastavat jutut on parempi säästää varsinaisiin pointe-tunteihin.

Uudet Balance Europeanit ennen sisäänajoa.

Kesäisin vaihtelua tuovat myös vaihtuvat opettajat. Gabriella opetti ensimmäiset viisi viikkoa, ja nyt vuorossa on Silvia. Hänen tyylinsä on tuttu jo viime kesästä, ja tykkään siitä edelleen. Tanko on tosin hieman liian kevyt ja lyhyt mun makuun, mutta keskilattian liikkuvat sarjat korvaavat sen moninkertaisesti! Tunneilla kiinnitetään erityisen paljon huomiota musikaalisuuteen ja ilmaisuun. Tekeminen ei myöskään saa olla "pakotettua" taikka jäkittävää, vaan liikkeen pitää soljua rennosti ja vapaasti. Silvialla on hyvin kaunis port de bras ja épaulement ja hän antaa tarkat ohjeet miten löytää samat linjat omasta kehosta. Yllätyin myös siitä että J3-tunneilla sarjat ovat osin vaikeampia kuin vastaavat tunnit muilla vakiopettajillani. Ei niinkään teknisesti (lukuunottamatta piruetteja), mutta muistamisen kannalta. Sarjoissa on myös paljon suunnanvaihdoksia ja yllättäviä askelyhdistelmiä. Liikkuminen on kaiken kaikkiaan isompaa ja laajempaa. Ainoa asia mitä toivoisin lisäksi, olisi se tiukempi tanko ja henkilökohtainen palaute. Yleiset ohjeet ja korjaukset ovat kyllä erittäin hyviä.

Toivotaan että aurinko tekee vielä upean comebackin, mutta tanssimassa käyn joka tapauksessa - satoi tai paistoi!


18.7.12

Keskiviikon treeniasu


Vaihtelu virkistää! Yleensä pidän mustia leggareita tai vaaleanpunaisia sukkiksia, mutta tänään on violetti fiilis. Ostin nämä trikoot talven jälkeen Espritin alesta, ja ovat tosi mukavat päällä. Pehmeät mutta silti napakat. Pinkki treenipuku ja musta hamonen ovat Blochin ja ostettu Dance Directista. Pehmeät tossut ovat Sanshan Pro1 -mallia, ja kärkitossut Blochin Balance European:it. Heh, muistin just että pinkki ja violetti ovat 4-vuotiaan kummityttöni lempivärit! 

14.7.12

Tossuista asiaa

Baletin harjoitustossuista kysytään niin usein neuvoja että päätin lisätä blogiin oman sivun vain tossuille. Kirjoitin sinne kaiken minkä aloittajan tarvitsee tietää jotta pääsee alkuun. Blogin kansikuvan alta löytyy sivupalkki, klikkaa sinne! Meinaan tehdä lisää vastaavia sivuja, kunhan ehdin. Kärkitossuista olis varmasti paljonkin asiaa, ja haluaisin myös omistaa yhden sivun baletin aloittelijoille.  Ja sitä baletti-etikettiä on jo moni toivonnut! Joten olkaa linjoilla.. :)


12.7.12

Jasmiinin tuoksua

Meidän talon takana kasvaa iso ja upea jasmiinipensas, joka kukkii parhaillaan kuin viimeistä päivää. Tuoksu on niin huumaava, että voisin kylpeä siinä koko päivän! Tuoksua en saa pullotettua, mutta kuvan kävin ottamassa. Sitten keksin kokeilla picmonkeyn "texture"- sovellusta, siinä kun saa ladattua oman kuvapohjan toisen kuvan päälle. Valitsin kuvan meidän kevätnäytöksen kenraalista, tässä on niin harras tunnelmakin. Gisellen toinen näytös, kesäinen yö ja aavemainen metsä. Jasmiinin tuoksu ilmassa...


4.7.12

Uutukaiset jalkaan

Kulutin jälleen yhdet kärkitossut loppuun. Natinan ja kitinän olisin vielä kestänyt, mutta kun sivuista alkai kadota tuki oli pakko riisua vanhukset jaloista kesken tunnin. Keksin kuitenkin vielä yhden tavan pidentää käyttöikää: otin vanhemmasta parista vasemman tossun ja laitoin sen oikeaan jalkaan. Mulla on nimittäin oikea jalkaterä leveämpi, ja kulutan siksi ihan kaikista kengistä oikeanpuoleisen ensimmäisenä loppuun. Ratkaisu ei ollut paras mahdollinen, koska tossu oli muokkautunut vasempaan jalkaan, mutta se antoi vielä yllättävän hyvin tukea oikealle! 

Lopulta oli kuitenkin ostettava ne uudet. Soitin Suomen Tanssitarvikkeeseen, mutta sieltä selvisi että mun malli ja koko (Balance European) on varastosta loppu - ja tilaaminen voisi kestää näin kesällä reilun kuukauden verran!  Seuraavaksi katsoin suoraan valmistajan Blochin verkkokaupasta, mutta vaikka tossut olisivat siellä halvemmat (noin 46 euroa), rahdin kanssa hinta nousisi jo noin 70:een euroon. Huh. Etsin myös muista englantilaisista verkkokaupoista, joissa postitus maksaa yleensä vähemmän, mutta mun mallia ei vaan löytynyt. Ehdin jo laittaa facebookissa kyselyn josko kukaan Englannissa asuvista balettikamuistani voisi auttaa, kunnes löysin oikeat tossut paljon lähempänä: Tampereelta!

Ballerina ja Liikunta -verkkokaupassa tossut maksaisivat 59 euroa plus 7,50 euroa postistuskuluihin. Kalliimpaa kuin Helsingistä ostettuna, mutta ainakin saisin tossuni vielä nyt kesällä! Sitten hoksasin että yksi balettikamuni asustaa Tampereella, ja hän käy silloin tällöin sukuloimassa pääkaupunkiseudulla.. Mikä tuuri! A olisi tulossa Hesaan jo seuraavalla viikolla, ja hän lupasi käydä  liikkeessä mun puolesta. Fiksuna naisena hän kuitenkin soitti ensin, ja selvisi että mun koko 6 XX oli myös heiltä loppu! Mutta toisin kuin täällä, Tampereella luvattiin tilata oikeat tossut alle viikossa. Ystäväni A kertoikin että palvelu oli todella ystävällistä. Uudet kärkitossuni toimitettiin hyvissä ajoin, ja sain tilaukseni perille asti kannettuna - suoraan balettitunnille!
Seuraavaksi ei muuta kuin tuttua nauhojen ompelua ja sisäänajoa. Ihanaa kun saa uudet tossut jalkaan!